Iedere ondernemer wil blije en tevreden websitebezoekers

Maar hoe zorg je daarvoor? Het begint allemaal bij het design, dat moet er aantrekkelijk uitzien. Natuurlijk moet de site gebruiksvriendelijk zijn en voorzien zijn van een heldere structuur. En de websiteteksten (content) moeten ertoe bijdragen dat de bezoekers snel en gemakkelijk geleid worden naar de informatie die ze nodig hebben. Als ondernemer kunt u niet om deze gebruiksvriendelijkheid van uw website heen. User experience, ofwel gebruikerservaring, wordt een integraal onderdeel van de onderneming, ongeacht de grootte. Wil je online verkopen, ingevulde formulieren, of contactmomenten met je potentiële klanten? Zorg dan voor een uitgebalanceerde usability van je website. De vakmensen van reclamefabriek helpen je daar graag bij!

Wat is website usability?

Het gemak waarmee bezoekers van je website gebruik kunnen maken wordt ook wel usability genoemd. Wanneer de usability (gebruiksvriendelijkheid) aan de lage kant is, dan kan dat nadelig zijn voor jouw online resultaten.

Waarom is usability belangrijk?

Wanneer iemand landt op jouw website, dan wordt deze gezien als een potentiële klant, ze zijn namelijk al geïnteresseerd in jouw product of dienst. Om er voor te zorgen dat deze klant over gaat tot een actie (conversie) is het belangrijk dat deze eenvoudig de informatie kan vinden waarnaar hij of zij op zoek is. Wanneer hetgeen waarnaar ze op zoek zijn niet te vinden is, of iets op de website niet goed functioneert, zullen we zien dat deze potentiële klant direct afhaakt. De kans is groot dat we hem of haar niet meer terug zullen zien op je website. Daarom is het belangrijk dat de usability van je website veel aandacht krijgt.

Waardoor wordt de gebruiksvriendelijkheid van je website bepaald?

De website usability van je website wordt door een aantal factoren bepaald: heeft de website een prettig contrast niveau waardoor de tekst leesbaar is, is het menu overzichtelijk en logisch opgebouwd, hoeveel kliks zijn er nodig om op belangrijke pagina's te komen en is het eenvoudig om contact op te nemen met uw bedrijf.

Interesse? Informeer dan naar de mogelijkheden.
Neem contact op
met het team van de reclamefabriek haal je jarenlange ervaring in huis

Al ruim 20 jaar expert in het maken van websites, marketing & video